Wat is Voice Dialogue?

Psychologie van de “ikken”

Voice Dialogue is in de 70er jaren ontwikkeld door het echtpaar Hal en Sidra Stone uit Californië. Beiden zijn psycholoog van professie. Voice Dialogue wordt ook wel de psychologie van de “ikken” genoemd. Iedereen heeft ontelbare “ikken” in zich. Elke ‘ik’ heeft een belangrijke en vaak ook een beschermende functie in jouw leven. Sommige “ikken” zijn zo sterk dat zij voor een groot deel jouw leven bepalen.

Ben jij bijvoorbeeld een zeer perfectionistisch en gedreven persoon die de lat heel erg hoog legt omdat er zoveel moet? Dan zijn bij jou de perfectionist of de drammer zo sterk aanwezig, dat zij bepalen hoe jij jouw leven invult. Je moet hard werken omdat je weer een deadline hebt te halen en dat kan alleen door heel hard je best te doen. Door hun machtige rol, komen andere “ikken”, zoals bijvoorbeeld je ‘innerlijke kind,’ je ‘creatieve ik’ enzovoort niet naar voren. Zij kunnen juist voor rust en ontspanning zorgen, iets wat je natuurlijk ook nodig hebt.

Een Voice Dialogue sessie

Elke ‘ik’ heeft een eigen stem, een eigen angst maar ook een eigen verlangen.

Ik ga tijdens een sessie met jouw verschillende ‘ikken’, met ieder een eigen stem in gesprek. Er worden diverse stoelen geplaatst en ruimtes gecreëerd in de praktijkruimte waarna de ‘ikken’ die bij jouw vraag betrokken zijn één voor één uitgenodigd worden voor een gesprekje. Door het gesprek leer je jezelf en jouw patronen beter kennen en herkennen, waardoor je jezelf beter kunt coachen op momenten dat je weer in oude patronen terugvalt. Jij krijgt inzicht in jezelf en weet welke ‘ikken’ je aan kunt spreken om beter met de situatie om te gaan. 

Interesse in een sessie? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier.

Heb je interesse in een Voice Dialogue sessie?

Graag help ik je verder! Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Even appen of bellen kan natuurlijk ook!