Met opstellingen maken we het onbewuste zichtbaar

Een familie-, innerlijke kind of organisatie opstelling

Ons leven kent van jongs af aan vele systemen. Wij groeien op en ontwikkelen ons in systemen met onze familie, onze schoolklas, een vriendenkring, een vereniging en weer later werken wij in systemen, zoals in organisaties. Elk systeem heeft zo zijn eigen regels en wetten, waarbinnen je je moet gedragen en waarin iedereen zijn eigen rol heeft. Via een familie-, innerlijke kind- of organisatie-opstelling kunnen we tot de onderlaag komen van jouw gedrag. Hoe gedraag je je binnen het systeem? Wat je neem je over van een ander? Hoe stel je je op ten opzichte van de ander? Zonder dat je het door hebt, kun je een enorme last met je meedragen. Dit kan zelfs van generatie op generatie overgedragen worden.

Wat kan een familie-, innerlijke kind of organisatie-opstelling voor jou betekenen?

Bij opstellingen ga je direct naar de oorzaak van een probleem. De oorzaak ligt vaak diep in je onbewuste. Daarom helpt gedragsverandering vaak niet, omdat je dan het symptoom (tijdelijk) hebt bestreden maar niet de oorzaak. Met systeemopstellingen maken we juist onzichtbare, onbewuste patronen of dynamieken in jouw systeem zichtbaar. Je komt erachter welke rol je speelt in de familie of andere systemen. Je ziet verbanden die je eerder niet zag of kende, waardoor je ineens begrijpt hoe het zit. 

Opstellingen zijn een prachtig middel om op deze laag jouw problemen op te lossen. Door het inzicht in je onbewuste kun je het ook veranderen. Je verandert de oorsprong van jouw gedrag, die van je familie of het team. Je zet een beweging in gang die dus niet alleen bij jou doorwerkt, maar in het hele systeem. Je neemt je eigen plek in het systeem opnieuw in en je kunt de last teruggeven aan de persoon waarbij die hoort. Je maakt je los, zodat je kunt leven vanuit jouw eigen kracht.

Hoe werkt een opstelling?

Een opstelling is een therapeutische sessie en wordt ingezet om jou van je spanningen te bevrijden. Je brengt een vraagstuk in waar je duidelijkheid over wilt krijgen, omdat je in het dagelijkse leven vastloopt. De vragende inbrenger, jij dus, geeft andere aanwezigen of bij een individuele sessie poppetjes, ‘representanten’, een plaats in het veld. Die ‘representanten’ verbinden zich met de energie van de plek die ze innemen. Dat kan een individu zijn of een groep personen, maar ook de organisatie. Zo ontstaat er een levend veld dat de achterliggende aspecten van de vraag aan het licht brengt. Er komen onverwerkte gevoelens en verstrikkingen (in een familie vaak ontstaan uit eerdere generaties) naar boven die ertoe hebben geleid dat jij nu vastloopt. 

 

Herken je een situatie als deze? 

A

Je hebt je altijd afgevraagd waarom de band tussen je moeder, vader of andere familieleden niet zo sterk is

A

Een familielid is overleden en dat heeft een groot effect op je familie, je gezin, je relatie of je kinderen

A

Je vader of moeder, broer of zus leunt altijd op je

A

Je bent altijd op zoek naar die leuke baan, maar bent nooit tevreden

A

Je hebt het gevoel dat je iets bij je draagt wat niet van jou is

A

Je doet zo je best, maar een vaste relatie wil niet lukken

A

Je hebt een conflict op je werk met een collega of leidinggevende

A

Je hebt het gevoel dat jouw kind vastloopt, maar kan je vinger er niet op leggen

A

Je weet dat je lichamelijk klachten ergens vandaan komen, maar kunt de oorzaak niet achterhalen

Dit zijn enkele voorbeelden van een situatie waarvoor je een opstelling zou kunnen doen. Echter is alles eigenlijk mogelijk. Zelfs kun je een opstelling doen waar geld het uitgangspunt is. Hoe kijk jij aan tegen geld? Neem gerust contact met me op voor meer informatie! 

Meer informatie over een familie opstelling vind je hier. Wil je meer weten over een innerlijke kind opstelling klik dan hier.

“HET IS IEDERE KEER WEER BIJZONDER WAT ER BIJ EEN OPSTELLING NAAR BOVEN KOMT”

Individuele opstelling

Kosten € 120,- (excl. BTW)

 

Wil jij graag een opstelling doen maar wil je dat in een veilige omgeving zonder anderen erbij? Dan kun je een individuele afspraak maken. We gaan dan samen aan de slag. Aan de hand van jouw vraag of verlangen wordt er dan een opstelling neergezet. Het is een fijne manier om het onbewuste naar boven te brengen.

 

Ervaringen van anderen

“Wat een bijzondere ervaring was het om een familieopstelling te doen bij Juliëtte. Er werden hele onverwachte verbanden bloot gelegd. Doordat Juliëtte zich niet aan vaste vormen houdt, is er veel ruimte om dingen te laten ontstaan. Het mooie van de opstelling is dat het bereik – en de heling – ver reikt. Ik heb energetisch echt veranderingen in kunnen zetten en die ter plekke al kunnen voelen, doordat ik in de opstelling aan de slag ging. Zonder opstelling had ik dat niet voor elkaar gekregen.”

Inge 
Inge

“Dankjewel voor de mooie opstelling. Het was erg prettig en het voelde veilig om dit bij jou te doen.

Jaren geleden heb ik eens een familieopstelling met representanten bijgewoond. Indrukwekkend, fascinerend, vond ik toen al. Nadat ik dit jaar het boek “De fontein, vind je plek” had gelezen en zelf ook tegen een aantal lastige dingen aanliep en er zelf niet uit kon komen, heb ik besloten dat het tijd werd om zelf een familieopstelling  te laten doen.

De sessie was mooi, verhelderend, indrukwekkend, verrassend en vermoeiend. Maar wat ben ik blij dat ik deze stap heb genomen en dat ik jou daarvoor heb uitgekozen.

Het overtrof mijn stomste verbazing, energetisch gebeurt er iets waar je met je brein niet bij kan.  Nu ondertussen vier maanden later, sta ik heel anders in het leven. Hoe of wat, vraag het me niet, maar ik voel me verlost van……..  Krijg ook van mensen te horen dat ik anders uit mijn ogen kijk. Er zijn dingen gebeurt, opgelost! Wat heb ik hiervoor gedaan…….. laat maar gebeuren.

Ik zou dit aan iedereen willen aanraden, gewoon om je wereldmodel te verbreden.

Ik sluit af met: Er zijn geen obstakels op het spirituele pad.  Obstakels zijn het pad.

Dank je wel Juliette. Je bent een mooi mens!“

JvdS 
JvdS

“Juliette is zo’n lieve warme vrouw! Ze luistert en je mag er zijn, ze geeft je het inzicht en de zetjes die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen. Ik heb bij haar Reiki I en coachingsessies gedaan en wilde ook wel eens een familie opstelling doen.

Ik wist echt niet wat ik moest verwachten, en eigenlijk kun je dat ook niet weten. Niemand weet wat er bij een opstelling naar boven komt. Vanaf het moment dat je een poppetje in het veld zet voel je dat je iets bijzonders gaat doen. En dat was het! Wat er naar boven is gekomen had ik met geen enkele andere therapie of coach kunnen ontdekken. Dit kwam uit generaties terug en droeg ik bij me. Heel bijzonder om alles weer een soort van recht te zetten. Je lost met een familieopstelling niet alleen iets voor jezelf op maar ook voor anderen. Juliette weet je haarfijn te begeleiden hierin, ze weet precies de juiste dingen te zeggen op het juiste moment. Een gave? Ja ik vind van wel!”

Lieke van der Zee 
Lieke van der Zee

“Ik zou iedereen een Juliette in zijn of haar leven gunnen! Daar waar reguliere therapeuten mij niet verder konden helpen, weet Juliette keer op keer precies haar vinger op de zere plekken en trauma’s te leggen, om deze vervolgens samen met mij te helen. Juliette combineert haar heldere inzicht met een warme, aardse energie en is daarom voor iedereen toegankelijk. Ze voelt haarfijn aan wat je nodig hebt, is eerlijk, oordeelt niet en je gaat altijd vol nieuwe energie weer naar huis.“

Hiske Bongaarts Haarlem, actrice en zangeres
Hiske Bongaarts

“Bij Juliette heb ik geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en op mezelf te vertrouwen. Op een oprechte, ongedwongen manier ontstaat een open gesprek waarin van alles aan de orde komt. De vraagstelling van Juliette zorgt ervoor dat helder wordt wat je wil benoemen, ook al heb je niet altijd de juiste woorden beschikbaar. Ze kan goed luisteren, is veelzijdig en kiest uit diverse methodes de best passende voor dat moment. Het gevolg is dat je een persoonlijke groei doormaakt. Soms met kleine stappen, een andere keer met grote sprongen, en altijd respectvol. Ze voelt perfect aan wat je nodig hebt om in balans te zijn.“

Pien 
Pien

Wil jij een individuele opstelling boeken of meedoen aan een groepsopstelling?

Graag help ik je verder! Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Even appen of bellen kan natuurlijk ook!