Met opstellingen maken we het onbewuste zichtbaar

Een familie-, innerlijke kind of organisatie opstelling

Ons leven kent van jongs af aan vele systemen. Wij groeien op en ontwikkelen ons in systemen met onze familie, onze schoolklas, een vriendenkring, een vereniging en weer later werken wij in systemen, zoals in organisaties. Elk systeem heeft zo zijn eigen regels en wetten, waarbinnen je je moet gedragen en waarin iedereen zijn eigen rol heeft. Via een familie-, innerlijke kind- of organisatie-opstelling kunnen we tot de onderlaag komen van jouw gedrag. Hoe gedraag je je binnen het systeem? Wat je neem je over van een ander? Hoe stel je je op ten opzichte van de ander? Zonder dat je het door hebt, kun je een enorme last met je meedragen. Dit kan zelfs van generatie op generatie overgedragen worden.

Wat kan een familie-, innerlijke kind of organisatie-opstelling voor jou betekenen?

Bij opstellingen ga je direct naar de oorzaak van een probleem. De oorzaak ligt vaak diep in je onbewuste. Daarom helpt gedragsverandering vaak niet, omdat je dan het symptoom (tijdelijk) hebt bestreden maar niet de oorzaak. Met systeemopstellingen maken we juist onzichtbare, onbewuste patronen of dynamieken in jouw systeem zichtbaar. Je komt erachter welke rol je speelt in de familie of andere systemen. Je ziet verbanden die je eerder niet zag of kende, waardoor je ineens begrijpt hoe het zit. 

Opstellingen zijn een prachtig middel om op deze laag jouw problemen op te lossen. Door het inzicht in je onbewuste kun je het ook veranderen. Je verandert de oorsprong van jouw gedrag, die van je familie of het team. Je zet een beweging in gang die dus niet alleen bij jou doorwerkt, maar in het hele systeem. Je neemt je eigen plek in het systeem opnieuw in en je kunt de last teruggeven aan de persoon waarbij die hoort. Je maakt je los, zodat je kunt leven vanuit jouw eigen kracht.

Hoe werkt een opstelling?

Een opstelling is een therapeutische sessie en wordt ingezet om jou van je spanningen te bevrijden. Je brengt een vraagstuk in waar je duidelijkheid over wilt krijgen, omdat je in het dagelijkse leven vastloopt. De vragende inbrenger, jij dus, geeft andere aanwezigen of bij een individuele sessie poppetjes, ‘representanten’, een plaats in het veld. Die ‘representanten’ verbinden zich met de energie van de plek die ze innemen. Dat kan een individu zijn of een groep personen, maar ook de organisatie. Zo ontstaat er een levend veld dat de achterliggende aspecten van de vraag aan het licht brengt. Er komen onverwerkte gevoelens en verstrikkingen (in een familie vaak ontstaan uit eerdere generaties) naar boven die ertoe hebben geleid dat jij nu vastloopt. 

 

Herken je een situatie als deze? 

A

Je hebt je altijd afgevraagd waarom de band tussen je moeder, vader of andere familieleden niet zo sterk is

A

Een familielid is overleden en dat heeft een groot effect op je familie, je gezin, je relatie of je kinderen

A

Je vader of moeder, broer of zus leunt altijd op je

A

Je bent altijd op zoek naar die leuke baan, maar bent nooit tevreden

A

Je hebt het gevoel dat je iets bij je draagt wat niet van jou is

A

Je doet zo je best, maar een vaste relatie wil niet lukken

A

Je hebt een conflict op je werk met een collega of leidinggevende

A

Je hebt het gevoel dat jouw kind vastloopt, maar kan je vinger er niet op leggen

A

Je weet dat je lichamelijk klachten ergens vandaan komen, maar kunt de oorzaak niet achterhalen

Dit zijn enkele voorbeelden van een situatie waarvoor je een opstelling zou kunnen doen. Echter is alles eigenlijk mogelijk. Zelfs kun je een opstelling doen waar geld het uitgangspunt is. Hoe kijk jij aan tegen geld? Neem gerust contact met me op voor meer informatie! 

Meer informatie over een familie opstelling vind je hier. Wil je meer weten over een innerlijke kind opstelling klik dan hier.

“HET IS IEDERE KEER WEER BIJZONDER WAT ER BIJ EEN OPSTELLING NAAR BOVEN KOMT”

Individuele opstelling

Kosten € 120,- 

 

Wil jij graag een opstelling doen maar wil je dat in een veilige omgeving zonder anderen erbij? Dan kun je een individuele afspraak maken. We gaan dan samen aan de slag. Aan de hand van jouw vraag of verlangen wordt er dan een opstelling neergezet. Het is een fijne manier om het onbewuste naar boven te brengen.

 

Ervaringen van anderen

“Juliette is zo’n lieve warme vrouw! Ze luistert en je mag er zijn, ze geeft je het inzicht en de zetjes die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen. Ik heb bij haar Reiki I en coachingsessies gedaan en wilde ook wel eens een familie opstelling doen.

Ik wist echt niet wat ik moest verwachten, en eigenlijk kun je dat ook niet weten. Niemand weet wat er bij een opstelling naar boven komt. Vanaf het moment dat je een poppetje in het veld zet voel je dat je iets bijzonders gaat doen. En dat was het! Wat er naar boven is gekomen had ik met geen enkele andere therapie of coach kunnen ontdekken. Dit kwam uit generaties terug en droeg ik bij me. Heel bijzonder om alles weer een soort van recht te zetten. Je lost met een familieopstelling niet alleen iets voor jezelf op maar ook voor anderen. Juliette weet je haarfijn te begeleiden hierin, ze weet precies de juiste dingen te zeggen op het juiste moment. Een gave? Ja ik vind van wel!”

Lieke van der Zee

Ik zou iedereen een Juliette in zijn of haar leven gunnen! Daar waar reguliere therapeuten mij niet verder konden helpen, weet Juliette keer op keer precies haar vinger op de zere plekken en trauma’s te leggen, om deze vervolgens samen met mij te helen. Juliette combineert haar heldere inzicht met een warme, aardse energie en is daarom voor iedereen toegankelijk. Ze voelt haarfijn aan wat je nodig hebt, is eerlijk, oordeelt niet en je gaat altijd vol nieuwe energie weer naar huis.

Hiske Bongaarts

Haarlem, actrice en zangeres

Wil jij een individuele opstelling boeken of meedoen aan een groepsopstelling?

Graag help ik je verder! Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Even appen of bellen kan natuurlijk ook!