Wat is een innerlijke kind opstelling?

Je ‘kinderlijke’ overtuigingen

Jan Velsen heeft het 3-Dimensionaal Systemisch Werk ontwikkeld. Bij een innerlijke kind opstelling gaat het alleen om jou. De vraag die gesteld wordt is: wat zijn je ‘kinderlijke’ overtuigingen?

Door het opstellen van de drie innerlijke kinderen:

  • Het magische kind, 
  • Het gemaskerde kind 
  • Het gekwetste kin 

word je jezelf gaandeweg bewust van patronen en overlevingsstrategieën die jouw groeiproces mogelijk in de weg staan. Een innerlijke kind opstelling is daarom een bewustwordingsproces. Deze bewustwording brengt je in contact met de kern en inspireert je tot een gezond en gelukkig leven. 

Hoe werkt dat, een innerlijke kind opstelling?

Ik werk graag volgens de methode van Jan Velsen. Ik ben bij hem en zijn vrouw in de leer geweest. Bij deze opstellingen werk ik zowel met menselijke representanten als met poppetjes in mijn praktijk. Het voordeel van het werken met poppetjes is dat we dat 1-op-1 doen. In de praktijk hoor ik vaak terug dat cliënten dat fijn vinden en als heel veilig ervaren. 

We gaan kijken naar de ‘kinderlijke’ overtuigingen. Deze zorgen ervoor dat er geen eenheid meer ontstaat tussen de drie innerlijke kinderen. De balans is weg. Door een innerlijke kind opstelling te doen, wordt duidelijk hoe de delen van je innerlijke kind tot elkaar staan. Vaak wordt dan ook duidelijk wat er nodig is om ze tot elkaar te laten komen.

Doel van deze therapie is dat je jouw gezonde delen ontwikkelt en jouw mogelijkheden vergroot om een onafhankelijk en zelfverantwoordelijk leven te leiden. Je zult merken dat je anders naar je overtuigingen gaat kijken en komt erachter dat je ze niet meer hoeft in te zetten. 

Wil je hier meer over weten of een afspraak maken voor een innerlijke kind opstelling? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Heb jij interesse in een innerlijke kind opstelling?

Graag help ik je verder. Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Even appen of bellen kan natuurlijk ook!