Depressie behandeling

Wat is een depressie?

Tegenwoordig hoor je steeds meer mensen zeggen dat ze even in een dipje hebben, of eventjes niet lekker in hun vel zitten. Iedereen is weleens somber of voelt zich zwaar. Vaak ontstaan dit soort gevoelens na een tegenslag, ruzie, het verlies van een dierbare of verlies van je baan. Het kan ook gebeuren dat het je zomaar overkomt en je eigenlijk geen verklaring hebt voor dit gevoel. Meestal trekt zo’n sombere bui vanzelf weg, maar het kan ook gebeuren dat zo’n neerslachtige bui blijft hangen. Je hebt nergens meer zin in of belangstelling voor. Je hele leven wordt beheerst door somberheid. Niets raakt je nog echt en je mist de energie om iets te ondernemen. Als je lange tijd last blijft houden van zo’n zwaarmoedige stemming is het mogelijk dat je last hebt van een depressie.

Waar ligt de grens?

De grens tussen een dip of een depressie is niet precies te trekken. Een aantal deskundigen hebben een grens getrokken op basis van afspraken, maar over die grens valt nog steeds te discussiëren. Er zijn mensen die geen depressie hebben, maar wel lijden aan een aantal klachten, waardoor ze misschien ook dagen op hun werk missen. Je kunt dit aanmerken als een serieuze dip en het is zeer verstandig om dan toch eens met een huisarts of therapeut te gaan praten. Belangrijk om te weten is dat niet iedereen met een depressie ‘psychisch gestoord’ is. Er is wel degelijk wat mis op het moment, maar het kan vanzelf overgaan. Niet iedereen met een depressie heeft direct een intensieve behandeling nodig. Het is wel verstandig om samen m:et de huisarts en een therapeut de vinger aan de pols te houden.

De verschijnselen van een depressie zijn:

A

Somberheid, neerslachtigheid

A

Lusteloos en prikkelbaar

A

Gebrek aan interesse en plezier

A

Het gevoel vanbinnen dood of leeg te zijn

A

Concentratieproblemen, vergeetachtigheid en besluiteloosheid

A

Schuldgevoelens, zelfverwijt en het gevoel niets waard te zijn

A

Gevoelens van machteloosheid, wanhoop en angst

A

Huilen zonder dat dit oplucht of graag willen huilen maar dat nu juist niet kunnen

A

Grote vermoeidheid zowel op fysiek als op emotioneel vlak

A

Sterke neiging tot piekeren

A

Traagheid in praten, denken en bewegen of lichamelijke onrust

A

Gebrek aan eetlust en gewichtsverlies of juist overdreven eetlust en gewichtstoename

A

Moeite met inslapen of doorslapen of juist niet uit bed kunnen komen

A

Weinig of geen zin in vrijen

A

Gedachten aan de dood en/of zelfdoding

A

Lichamelijke klachten zoals: verstopping, een droge mond, onverklaarbare pijn, duizeligheid, hartkloppingen, trillende handen, druk op de borst en hoofd- en rugpijn

A

Geen uitweg meer zien

Herken je enkele van deze verschijnselen, of voel je jezelf al een tijd erg zwaar? Heb je behoefte aan een goed gesprek, een luisterend oor, een ontspannende Reiki behandeling en een goede begeleiding? Middels een depressie behandeling kan ik je zeker helpen. Neem dan nu het besluit om aan jezelf te gaan werken en neem via onderstaand formulier contact met me op.

Wil jij aan jezelf werken?

Graag help ik je verder. Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Even appen of bellen kan natuurlijk ook!