Wat is Bachbloesem?

De helende kracht van planten

Dr. Edward Bach (1886-1936) geloofde dat iedereen zijn eigen unieke pad in dit leven te gaan heeft en dat wij op onze eigen manier daarmee om gaan, afhankelijk van de persoonlijkheid die we zijn. Hij was op zoek naar remedies die passen bij onze persoonlijkheid en de gemoedstoestanden die wij ervaren.

Hij ontdekte de helende kracht van 38 plantenextracten en zuiver bronwater. Elk van deze planten helpt bij een specifiek mentaal onevenwicht. Wie angstig is, schuldgevoelens heeft, jaloers is of depressief, heeft een grotere kans om ook lichamelijk te reageren met ziekte. Het heeft weinig zin om alleen de symptomen van de ziekte (hoofdpijn, hoge bloeddruk, maagklachten, slapeloosheid enz.) te behandelen. Doordat tegelijk ook de wortels van de klacht aangepakt kunnen worden, zal de genezing veel vlotter verlopen en wordt de kans op herhaling kleiner.

De werking van Bachbloesem

Bachbloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen naar hun positieve pool, bijvoorbeeld faalangst in zelfverzekerdheid of ongeduld in innerlijke rust. Ze werken dus in op de geest en kunnen als ondersteuning van de klassieke geneeskunde worden gebruikt. Bovendien kunnen ze voorkomen dat emotionele problemen zo erg worden dat ze zich ook fysiek uiten.

Ik vind de remedies heel fijn om mee te werken. Ze zijn 100% natuurlijk, totaal veilig en onschadelijk. Ze kunnen door zowel kinderen als volwassenen met veel succes gebruikt worden. Ook kunnen ze worden gebruikt in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen zonder de werking hiervan te beïnvloeden. Ikzelf vind de combinatie van Reiki energie en Bachbloesem echt een aanrader.

Een Bachbloesem behandeling

Ik laat je zelf op hun eigen intuïtie/gevoel de remedies pakken. Dan vertel ik wat je gepakt hebt en wat de werking van die remedie is. Elke keer weer is het een verrassing om te ontdekken dat je intuïtief precies de remedies pakt die je erg hard nodig hebt op dat moment. Natuurlijk is deze manier van werken bij baby’s niet mogelijk. Voor hen stel ik zelf de remedie samen, die op dat moment nodig is.

Wil je hier meer over weten of een afspraak maken, neem dan contact met me op via onderstaand formulier. Bachbloesem kan met alle andere therapieën gecombineerd worden.

Wil jij een Bachbloesem  behandeling?

Graag help ik je verder. Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Even appen of bellen kan natuurlijk ook!